Gamestar: Kilopták a Mafia 3 forgatókönyvét a Take Two bázisáról

Gamestar: Kilopták a Mafia 3 forgatókönyvét a Take Two bázisáról

Aki végignyomta a Mafia 2-t, az egyértelműen érezhette, hogy a játék vége nem varrta el a szálakat, maradtak nyitott kérdések bőven, így nem okoz túl nagy meglepetést, hogy jön a harmadik rész, habár eddig remekül titkolták, és ahogy kinéz, nem is egyenesági folytatással van dolgunk.

Mint derült égből az élő tehén, olyan készületlenül érhette a kiadóként funkcionáló Take-Two-t, hogy központjukból eleddig ismeretlen tettes, vagy tettesek eltulajdonította/eltulajdonították a Mafia 3 forgatókönyvét, és azonnal meg is szellőztette/szellőztették, hogy mi áll benne. A könyv szerint a szesztilalom Amerikájában járunk, így tehát a korszaknak ismét örülhetünk, mert nem kétséges, hogy az előző két rész grafikai és hangulati, valamint zenei megvalósítása után most is biztosan odateszik magukat a cseh srácok. Mivel Amerika az elzárt sörcsapok és kiszáradt whiskys hordók miatt kénytelen pult alól beszerezni a piát, ezért természetesen azok a királyok, akik a termelői oldalon állnak. Az egyik legkegyetlenebb maffiafőnök, Joseph Exgurunello – aki egyébként a sors furcsa fintora folytán alkoholfüggő – is ebben utazik (többek között), raktáraiban hektoliterszámra sorjáznak a bódító nedűkkel töltött hordók és üvegek. Egy szép napon, helyesebben éjszakán az egyik ilyen raktárba tör be három kisstílű bűnöző, a korábban a filmiparban sikertelenül próbálkozó Endrew Manner, a magát mindig lejárató és az emberi emésztéssel gyanúsan sokat foglalkozó David Happy, valamint a fiatalságát sirató, egykori fakezű pilóta, Gabriel Raffy. Pechjükre azonban éppen tetten éri őket Lorant di Chawa, aki Don Exgurunello legbizalmasabb embere. Korábban színikritikusként dolgozott, de a karrierje kettétört, amikor egy olyan előadást magasztalt az egekbe, ami aztán hatalmasat bukott. Kiváló kapcsolatai és nagy munkabírása, valamint korábbi vagyonőri munkája kiválóan alkalmassá teszi jelenlegi munkájára.

Mivel a vele lévő 8 gorilla jelentős túlerőt képvisel, így a három pancser meg sem próbál ellenállni, hanem megadással várják a halált. Di Chawa azonban megkönyörül rajtuk, és vezeklésül különféle melók elvégzésére kényszeríti őket. A pitiáner bűnözőkből így válnak egyre komolyabb maffiatagok, miközben az előző két részre is jellemzően, egyre durvább és durvább helyzetekbe kerülnek. Úgy tudni, hogy a sztori ismét nem nélkülözi a morális kérdéseket, a nehéz döntéseket és a megdöbbentő fordulatokat. A kiszivárgott információk megemlítenek egy melegségre hajlamos bérgyilkost, bizonyos Joe Huntert, aki az egyik leggonoszabb és legkiszámíthatatlanabb szereplője a játéknak, elfojtott vágyai miatt idegileg teljesen labilis. Találkozhatunk majd a három főszereplő egyik legjobb barátjával is, aki Peter Hrvatska névre hallgat és a létfenntartáshoz szükséges garasok összegyűjtése érdekében lepukkant klubokban haknizgat a bandájával. Az ellopott forgatókönyv megemlít egy bizonyos David Karl Koenig-et is, akit a rendőrség hosszú évekre lesittelt, mivel a női nemtől elszenvedett sorozatos kudarcai miatt többszörös nemi erőszakra adta a fejét (bár azóta is állítja, hogy akkor éppen nem ő volt). Büntetését azonban harmadolták azért cserébe, hogy időről-időre különböző füleseket adjon a fakabátoknak (magyarul spicli).

Jelenleg ennyi információ áll rendelkezésre, arról semmit nem tudni, hogy maga a fejlesztés hol tart, mikorra várható a megjelenés és milyen platformokra. A 2K Czech vezérigazgatója, Marton Ruzam Květina elmondta, hogy nem örülnek annak, ami történt, de jelenleg nem tudnak mit kezdeni a helyzettel. A Take-Two szóvivője, Aprilio One durvábban fogalmazott, mivel szerinte egyértelmű szabotázs történt, és addig nem nyugszanak, amíg meg nem találják a tettest, vagy tetteseket, hiszen az idő előtt ellőtt puskapor súlyos dollármilliókkal teszi őket szegényebbé.

(forrás: Gamestar.hu – 2013)

Vélemény, hozzászólás?