m2mpszerver

Mafia 2 Multiplayer Szerver (Windows) © AaronLad

m2mpszerver
  • Version
  • Download 513
  • File Size 480.60 KB
  • File Count 1
  • Create Date 2020.05.24.
  • Last Updated 2020.05.24.

Mafia 2 Multiplayer Szerver (Windows) © AaronLad

# Mafia 2 Multiplayer Windows-szerver használati útmutató

A letöltés tartalmazza azokat a fájlokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy saját M2MP-szervert futtathass a saját gépeden. Muszáj megemlíteni, hogy a M2MP egy AaronLad által vezetett, játékosközösség által készített mod, mivel hivatalos Multiplayer nem készült a Mafia 2-höz. A projekt mögött semmiféle pénzügyi támogatás nem áll, csak hobbimunkáról van szó, ami azt jelenti, hogy a fejlesztés előrehaladásában akadnak/akadtak problémák, mivel egy rendkívül nagyszabású projektről van szó. Akkoráról, amit illett volna a Mafia 2-t fejlesztő 2K Czech-nek elvégeznie, nem pedig félkészen kiadnia. A projekt háttérsztorija ugyanis az, hogy a multit félkészen hagyták benne a játékmotorban, hogy a lelkes modderek fogást találjanak rajta. Ennek a munkafolyamatnak a termékét használhatjátok most, ami közel sem tökéletes, például játékos oldali leállások előfordulhatnak.

A m2mp_server_mafiahungary nevű főkönyvtárban találjátok a szerver működéséhez szükséges fájlokat. Ezeket a Mafia Hungary megfelelően konfigolta, hogy nektek már ne kelljen optimalizáláshoz és játékmód-beállításhoz szükséges köröket lefutnotok. Természetesen a forráson módosíthattok, de nem árt egy közepesebb rendszergazdai és programozói szemléletmód ahhoz, hogy ne essen hiba ezekben a fájlokban. A szerver mafiahungary üzemmódban fut, ami egy BRIX-nevű alapmotort használ a multiplayer működéshez. Ez számos lehetőséget ad a játékosok kezébe, akárcsak például a jól ismert MTA San Andreas játéknál. Járművet, játékost, fegyvert, időjárást érintő testreszabások, stb.
Vissza kell térnünk ahhoz, hogy a multi még nincs készen. Ez azt jelenti, hogy hálózati szinten nem valószínű, hogy a szerverlistában mindenki számára publikus és látható lesz az a szerver, amit létrehozol a gépeden, függetlenül attól, hogy a ruterbeállításaidat megfelelően konfigolod-e (portforwarding, stb.). Speciálisan IP-re való csatlakozással (QC / Quicklogin) azonban bárki csatlakozhat hozzád, ha Hamachi-t használsz Te, illetve azok, akik a szerveredhez akarnak csatlakozni.
A Hamachi egy virtuális hálózatkezelő program, amely LAN-környezetet szimulál az interneten távoli számítógépek között, ezzel problémamentes hálózati kapcsolatot teremt közöttük.

A Hamachit letölthetitek innen (felügyelet nélküli verziót töltsétek nyugodtan):
https://secure.lo...nload.aspx

Mindannyian, akik játszani akartok, telepítsétek a Hamachit, és hozzatok létre egy közös hálózatot benne magatoknak. Ha ez megvan, indítsd el a saját szervered a m2mp_server_mafiahungary mappában található serverstart.exe fájlra kattintva. Ekkor felugrik egy DOS-ablak, ami a szerver munkamenetét mutatja. Ezt ne zárd be, csak húzd félre, tedd le a tálcára. Az a szervered. Amint azt az ablakod bezárod, a szervered megszűnik. Te is és a többiek is lépjetek be a Mafia 2 Multiplayer játékba, és a szerverválasztó képernyő fölött válasszátok a QC (Quick Login - gyorscsatlakozás) menüpontot. Mindenki, aki be akar lépni a szerverre, írja be a következőket:

IP: [annak a felhasználónak a hamachi IP-címe (IPv4-címe), aki futtatja a letöltött szervert a gépén, azaz jelen esetben Te, ha te futtatod. A hamachi IP-címet a hamachi felületén azonnal láthatod. Az IP-cím gyorsmásolásához jobb klikk a címre, és katt a másolásra.]
Port: 27015
Password: [töröld ki az itt lévő, előre beírt Password szöveget, mert a Mafia Hungary által konfigolt szerver nincs jelszó által védve.]

És már csatlakozhattok is.

Jó multizást kívánunk!

# MAFIAHUNGARY.EVERNETY.HU

A Mafia 2 Multiplayer hivatalos honlapját is érdemes követni:
http://m2-multipl...

Vélemény, hozzászólás?